Öppen Lasagne med Sparris

 
Idag testade vi en ny rätt till middag
Öppen lasagne med sparris
 
Alltså sååå sjukt gott!
Det här kommer vi göra fler gånger. 
(null) 
 
Här kommer receptet om ni vill testa (för 4 personer)
 
12 färska lasagneplattor (3 per portion) 
2 knippen färsk grön sparris à 250 g styck 
Olja att steka i 
100 g smör 
2 st burrata 
1 påse pinjenötter á 60 eller 70 g 
Riven parmesanost
1 citron eller citronzest 
Salt svartpeppar 
 
Gör så här:
 
1.  Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Rör om och ha koll så de inte bränns. Häll upp dem på ett fat eller i en skål. 
 
2.  Bryn smöret på hög värme i en kastrull. Vispa hela tiden och fortsätt vispa tills smöret har en gyllenbrun färg och nötaktig doft. Smöret är perfekt brynt vid 125 grader om du vill tempa.  Ställ åt sidan.
 
3.  Skär eller knäpp bort den torra nedre delen av sparrisen. Skär sen sparrisen i lite olika stora bitar. Stek sparrisen i olja på hög värme ca 2 minuter. Du vill ha stuns kvar. Ha på lite flingsalt. 
 
4.  Koka upp saltat vatten. Koka 3 lasagneplattor åt gången i 2 minuter så de inte klibbar ihop. Ta upp med en hålslev och låt rinna av lite snabbt.
 
5.  Börja montera 1 portion medans du kokar nästa 3 plattor. Lägg ut en lasagneplatta på din första tallrik, lägg på sparris på halva plattan, dra isär lite burrata och på med den. Ringla över brynt smör. Vik över andra halvan. På med en till platta, lite snett över den första, gör lika med sparris och brynt smör. Vik över. Sista och tredje plattan, sparris, brynt smör, burrata. Vik över. Toppa med burrata, brynt smör, sparrisstoppar, riven parmesanost, citronzest, salt och dra över ett par varv med svartpepparkvarnen. 
 
6.  Koka lasagneplattor och montera de övriga tallrikarna likadant. 
           (null)
 
Ikväll unnade vi oss varsitt glas rött vin till den goda rätten. 
 
Efteråt blev det jordgubbar med mjölk & socker som alla barn fixade i små skålar. 
 
(null)