Tisdag den 30 juni

Här är en länk till Hannas nya blogg: http://hannnas.blogspot.com/
Här är en länk till Amandas blogg, som jag också läser: http://metrobloggen.se/mandanova


Usch vad trist att det bara är tisdag, vill ha helg och vara ledig.
Vi var tvungen att hitta på något kul för att muntra upp oss så vi har haft en spelkväll, Elias, Viggo och jag. Vi började med att spela "Hide & Seek". Man lägger ut alla spelkort och en ska blunda och de andra ska vända på ett kort. Den som blundar ska lista ut vilket kort som blivit vänt. Det gick bra tills det var Viggos tur att lista ut. Han pekade på alla kort utom det som var vänt. Elias försökte med väldigt många ledtrådar men Viggo kunde ändå inte lista ut. Till slut sa Elias "du vann ingen poäng" och då skrek och grinade Viggo för fullt så det slutade med att han fick en poäng i alla fall. Elias och jag spelade i alla fall lugnt vidare, eftersom Viggo valde att inte vara med på det orättvisa spelet.

 

Vi fortsatte med memory, Elias vann och till sist spelade vi Bingo (Elias favoritspel). Ett riktigt evighetsspel, men vi valde att inte spela med alla nummer utan satte en gräns. Mest marker på brickan vann, det blev Viggo.Elias är en liten tänkare, idag frågade han "kan man nå rymden om man ställer alla gubbar på hela jorden uppe på varandra"? Vad svarar man??....så sött att han grubblar på såna saker. Vid middagsbordet så sa han också "jag tror att Viggo kommer att bli en fin farbror när han blir stor men jag tror inte att han kommer att passa i skägg".


Bilbesiktningen gick bra idag och nu känns det skönt att det är gjort. Ojar mig så mycket innan, att jag typ ska krocka med själva porten när man kör in i besiktningshallen eller att bilen inte ska starta, vilket aldrig har hänt, men som sagt ingen krock och ingen anmärkning på bilen. Nu ska vi sälja den eftersom vi så sällan åker hela familjen i den. Lappen ska tvätta och fixa den fin, så ikväll kom mamma och han över och hämtade den. Tack snälla Lapp!


Lassie jobbar över ikväll med, lite trist men han och Danne har ganska mycket extra jobb som de måste ta tag i. Igår började dom på ett långt staket.
 
Danne med på bild.

Gymnasievalet är klart

Hanna har precis fått reda på att hon kom in på sitt förstahandsval på gymnasiet.

Vet hur mycket hon såg fram emot att få börja på Vittra och läsa samhällsprogrammet så ett stort Grattis min stora tjej!En fin bild på Emil som idag har ett halvår kvar till 18-års dagen!


Måndag den 29 juni

När vi kom hem från dagis ville Viggo ta av sig alla kläder och bara ha ett par badbyxor på, jag förstår honom. Det är verkligen varmt ute men väldigt skönt på kvällen. Man vill nästan inte gå in. De hoppade lite studsmatta och dockan fick vara med.

 

I morgon är det dags för besiktning av bilen, transporten. Varför är det så tråkigt med bilar?! Jag gav Elias och Viggo varsin glass att äta i köket medan jag dammsög bilen, så att det skulle gå fort och bli snabbt avklarat. Känns pinsamt att komma med en väldigt ostädad bil. Glassarna åts upp väldigt fort för helt plötsligt satt det två stycken små i bilen.


Viggo är mamman och Elias bebis.


Snälla Rör-Jensa kom förbi och fixade dit lampan som lossnat på ena dimljuset. Var hur lätt som helst för honom, att få det på plats. Om vi vetat det....

Att man alltid ska göra allt i sista sekund, man drar sig liksom för att fixa tråkiga grejer tills det nästan inte finns tid kvar (sista dag för besiktning är i morgon). Egentligen ska man göra det tråkiga först och spara på det roliga. Ska nog försöka börja med det från och med i morgon.