Återbesök på sjukhuset

Idag har Elias varit på återbesök med sitt finger.

Men vilket strul det blev när vi kom dit och skulle parkera i garaget.

Man ska stoppa in sitt kontokort i p-automaten och då öppnas bommen och man får köra in i garaget. Jag stoppade självklart in kortet i automaten men sen blev det kvar där, det typ fastnade i maskinen. Man såg kortet men kunde inte få ut det. Blev en lång kö med bilar bakom eftersom det bara finns en infart. Fick som tur var tag på parkeringsbolaget som skulle skicka ut en reparatör och fixa ut kortet.

Jag kunde iallafall köra in i garaget eftersom bommen fälldes upp.


Elias och jag gick bort till röntgen och sedan vidare till läkaren. Fingret är på plats och allt såg bra ut. Bara sprickan kvar men den kommer att läka med tiden.

Under läkarbesöket ringde parkeringsbolaget och de hade fått ut kortet och lämnat in det i receptionen på sjukhuset. Jag fick absolut inte trycka in kortet i p-automaten igen, vid utfärd, eftersom det inte hade blivit registrerat vid infärd, så idag blev det gratisparkering och de öppnade bommen manuellt åt mig.

Ja…. hua så det kan gå men som sagt, slutet gott, speciellt för Elias.

Vi kom hem från sjukhuset lite tidigare än tänkt så jag föreslog att vi skulle hämta Viggo på dagis, så att han också fick komma hem lite tidigare. Men då säger Elias att han vill att vi ska ha lite lugn och ro först.

Så vi åkte hem, packade upp skolväskan, matkassen och Elias fick lite mellis, sen gick jag till dagis och hämtade Viggo (en timma tidigare än vanligt). Efter det har det varit allt annat än lugn och ro. Grabbarna har haft kul men vilket röj!!! Nu sover båda sött och strax börjar Idol.

Måndagkväll

Vår kanin är barnsligt förtjust i att åka skateboard. Så fort man tar fram den så hoppar hon upp och så ska man putta omkring henne i rummet. Viggo åkte lite först på den och det tog inte lång tid innan både Elias och Myra var i närheten och ville åka.


Lite dålig bild, tagen med mobilkameran 

Idag ringde de från sjukhuset och Elias ska på röntgen i morgon och sedan ska han träffa kirurgiläkaren. Samtalet gick så fort att jag glömde bort att fråga vad han skulle till den läkaren att göra. Hoppas iallafall att de inte ska sätta leden på plats. Jag skulle bli väldigt glad om de upptäcker att fingret hoppat tillbaka av sig själv, för Elias skull. Jag återkommer i morgon med en rapport.

Vilken bonus det blev ikväll, Idol och Svenska Hollywoodfruar på en och samma kväll. Idol var väl sådär tycker jag, har ingen favorit bland de 5 som tävlade. 
Hanna och jag la på varsin ansiktsmask medan vi tittade på Hollywoodfruar. Nu känner vi oss riktigt fräscha =) Sköna måndag kväll!

 
Facemask från HM

Ikea besök

Det blev ett besök på Ikea och vi åkte även till Netonet, där vi köpte en ny hårddisk till Emils dator. På Ikea hittade vi inte ett enda skrivbord till en pojke på 6 år utan de flesta var stora och klumpiga.

Någon som vet var de säljer enkla små vita skrivbord med 1-3 små lådor?

På Ikea blev det i allfall lite värmeljus och lampor. Nu finns det ju inga vanliga glödlampor att köpa utan bara lågenergilampor och jag kan absolut inget om vilken sort man ska ha eller vilket watt, form som är bäst. Tog i vilket fall två olika sorter för att gardera mig. Emil hittade en skrivbordsstol till sitt rum, en snygg svart.

 

Lite fler ljus nu när det börjar bli mörkt och kallt.