Citronmousse med käck
Här kommer ett enkelt och gott recept på citronmousse eller citronglass med krispigt lakritschips till.
Ingredienser (4 st)
1 citron
2 äggulor
1,5 dl florsocker
1 msk citronsaft (pressas från citronen)
1 riven citron
2 dl vispgrädde
2 st käck
4 myntablad (min Myntaplanta hann vissna, så jag körde utan blad)
Gör så här:


För att göra lakritschipsen så delar du ett käck på mitten.
Lägg det på ett bakplåtspapper och in i ugnen, 175 grader i ca 5 minuter.
Låt de sedan stelna.
Lägger man sedan in dessa i kylen så blir de extra krispiga.

Vill man vara extra avancerad så kan man köpa några fler citroner och ha som serveringsskålar.
Då behöver man bara skära bort toppen och lite av botten (så citronen kan stå själv) och gröpa ur citronköttet och sen hälla i moussen och vips in i frysen.

Oj så gott!! Åt något liknande (i citron) när jag var utomlands när jag var liten och tänker ofta på hur jädra gott det var så detta måste jag testa!
URL: http://nouw.com/nolongerironic